Ons Team

Wij stellen ons graag aan u voor...

Simone Schouten

Logopedist

Aliëtte Schoemaker

Logopedist

Liselot den Bruigom

Logopedist

Simone


Sinds 1997 ben ik werkzaam als logopedist. Ik kreeg na een start in het Speciaal Onderwijs de mogelijkheid om een logopediepraktijk in Gorssel en later ook in Warnsveld over te nemen. Die mooie kans heb ik destijds met beide handen aangegrepen! We werken inmiddels in een fijn team op 2 locaties in Warnsveld.
Elke dag ben ik blij en dankbaar dat ik als logopedist mag werken in mijn eigen praktijk. Vooral omdat ik door mijn specialisaties echt doe waar mijn hart ligt; samen met een client kijken hoe er weer meer balans kan komen in zijn of haar systeem. Met een brede blik kijken naar de klacht, in kaart brengen wat maakt dat er een probleem is ontstaan. Samen ‘op pad’ gaan om te werken aan de doelstellingen.
Naast het volgen van nascholing geef ik regelmatig lezingen en cursussen. Ook werk ik 1 keer per maand in het Gelre Ziekenhuis Zutphen waar ik een stemspreekuur draai met de KNO-arts. Zo blijf ik voortdurend in ontwikkeling en kan ik uitdragen wat voor mooi vak we hebben!

Ik ben allround logopedist en behandel van jong tot oud. Door mijn specialisaties behandel ik vaak de wat complexere hulpvragen op het gebied van:
  • ademproblemen zoals hyperventilatie, ademverstoring bij astma of COPD
  • stemstoornissen (zie ook site Elfriede Öcker)
  • keelklachten , globusklachten, chronische hoestklachten, kaakklachten (behandeling o.a. middels vocal massage en larynxmanipulatie)
  • communicatieproblemen bij kinderen met algehele ontwikkelingsproblemen/ syndromen
  • oromyofunctionele problemen
  • preverbale logopedie (eet- en drinkproblemen en problemen met de vroege taalontwikkleing bij 0- 2 jarigen)
  • aangezien ik veel cliënten zie met verstoringen waarbij er ook een overbelasting/ verstoring is op psychisch vlak heb veel aanvullende nascholing gedaan zoals NLP (Neurolinguïstisch programmeren) RET (Rationeel Emotieve Therapie) , Psychogene stemstoornissen e.d.

Aanwezig: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

Stuur mij een mail voor meer informatie

Aliëtte

Logopedie is een boeiend vak, vooral door de diversiteit aan hulpvragen en de persoonlijke benadering die daar voor nodig is. Alle logopedische hulpvragen op het gebied van stem, spraak, taal en gehoor bij jong en oud, begeleid ik met veel plezier. Het is geweldig om te zien hoe iemand tijdens een logopedische begeleiding vooruit gaat en het is fijn om daar mijn bijdrage aan te kunnen leveren.

In 1994 ben ik afgestudeerd als logopedist. Vanaf die tijd heb ik in diverse logopediepraktijken gewerkt. Daarnaast ben ik werkzaam geweest als schoollogopedist in het basisonderwijs en als logopedist in een verpleeg- en revalidatiecentrum. Sinds 2019 werk ik met zeer veel plezier bij de Weerklank.

In de afgelopen jaren heb ik diverse Post-HBO-cursussen gedaan op het gebied van Afasie, Dyslexie, Lees- en spellingsbegeleiding, Dysfatische taalontwikkeling, Fonologische taalontwikkeling, Slechthorendheid en spraakafzien, Nederlands met gebaren en Oromyofunctionele Therapie (OMFT).

Na al meer dan 25 jaar werkzaam te zijn als logopedist kan ik nog steeds volmondig zeggen: “Ik heb het leukste beroep dat er bestaat!”

Stuur mij een mail voor meer informatie

Liselot

Ik ben sinds 2020 afgestudeerd als logopedist. Met veel plezier heb ik mijn opleiding gevolgd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, waar ik ervaring in de vrije vestiging en het ziekenhuis heb opgedaan. Daarnaast rond ik binnenkort mijn master Taal- en Spraakpathologie aan de Radboud Universiteit af. Sinds februari 2021 ben ik werkzaam bij Logopedisch Centrum De WeerKlank, waar ik inmiddels helemaal mijn plek heb gevonden.
Het belangrijkste in de behandeling vind ik dat een cliënt zich bij me op zijn gemak voelt. Dit is de basis voor de ontwikkeling waar we samen aan gaan werken. Als logopedist heb ik een open houding en ben ik enthousiast en onderzoekend ingesteld. Daarnaast bied ik graag een luisterend oor. Op deze manier hoop ik iemand verder te helpen met vragen op het gebied van communicatie en welzijn.

Ik ben opgeleid als allround logopedist en ben geïnteresseerd in het helpen van cliënten in alle leeftijdsgroepen. Ik ga graag samen met u aan de slag!

Stuur mij een mail voor meer informatie